Ekonomika

Google plánuje investovať 2 miliardy USD do dátového centra v Poľsku

TASR, 24. júna 2020 10:45

Región Google Cloud vo Varšave je najväčšou investíciou do tohto typu infraštruktúry v Poľsku, povedala Magdalena Dziewgucová.

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Varšava 24. júna (TASR) - Americká spoločnosť Google plánuje investovať až 2 miliardy dolárov do nového dátového centra v Poľsku.

„Región Google Cloud vo Varšave je najväčšou investíciou do tohto typu infraštruktúry v Poľsku,“ povedala Magdalena Dziewgucová, riaditeľka podnikového rozvoja spoločnosti Google Cloud v Poľsku, pre denník Puls Biznesu.

Aj keď nepovedala konkrétnu sumu, Puls Biznesu uviedol, že investícia sa bude pohybovať v rozmedzí 1,5 až 2 miliardy USD (1,32 až 1,77 miliardy eur).

Dziewgucová povedala, že centrum začne fungovať začiatkom budúceho roka. „Je to súčasť rozšírenia výpočtovej a telekomunikačnej infraštruktúry v Európe, ktorá od roku 2007 stála viac ako 15 miliárd eur,“ napísal Puls Biznesu.

Aj Microsoft v máji oznámil, že investuje 1 miliardu USD v Poľsku do rozšírenia svojich operácií vrátane vytvorenia nového regionálneho dátového centra pre cloud computing.

Obe investície prichádzajú v rozhodujúcom čase pre poľského hospodárstvo, ktoré pre opatrenia spojené s pandémiou nového koronavírusu čelí prvej recesii od kolapsu komunizmu pred tromi desaťročiami.

Google a Microsoft patria medzi globálnych lídrov v poskytovaní cloudových služieb. Toto odvetvie priemyslu má hodnotu stoviek miliárd dolárov.

Okrem toho, ž príjmy poskytovateľov cloudových služieb stúpajú, sú tiež schopní zbierať obrovské množstvá údajov, čo im otvára veľa ďalších možností na generovanie tržieb.


Prečítajte si aj:

9. apríla 2020 12:24

V prvom aprílovom týždni dominovalo vyhľadávaniam obmedzenie pohybu
Vyhľadávania počas posledného marcového týždňa boli pritom trochu iného charakteru, no prvá priečka s najčastejšie vyhľadávanou frázou Veľká noc v rúšku.

sk
3. apríla 2020 10:49

Google zverejňuje počas pandémie pohyb ľudí
Ide o všeobecné prehľady o tom, ako sa vyvíja návštevnosť v rôznych lokalitách so zvýšeným pohybom ľudí, ako sú potraviny, lekárne, parky, zastávky MHD či vlakové a autobusové stanice a pracoviská.

sk
3. marca 2020 6:55

Twitter a Google vyzývajú zamestnancov, aby pracovali z domu
Spoločnosť Twitter podľa Christieovej mieni dôkladne vyčistiť svoje priestory, aby ochránila zamestnancov, ktorí napriek tomu chcú prísť do práce.

sk
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 14:12

VIDEO: Tomáš: Zamestnávatelia so zákonom o minimálnej mzde nesúhlasili
Očakáva sa podľa neho, že zákon o minimálnej mzde sa bude prerokúvať až na septembrovej schôdzi a následne na októbrovej schôdzi Národnej rady SR.

sk
dnes 14:01

Dôvera španielskych spotrebiteľov v apríli vzrástla
Podľa prieskumu sa index spotrebiteľskej dôvery vo štvrtej najväčšej ekonomike eurozóny v apríli 2024 zvýšil na 84,5 bodu z 82,5 bodu v marci.

sk
dnes 13:59

Medzinárodný menový fond zlepšil odhad rastu ekonomiky SAE
MMF v pondelok zverejnil, že v tomto roku počíta s rastom reálneho hrubého domáceho produktu (HDP) krajiny približne o 4 %.

sk
http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac