Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Vo Val di Fassa sa nekonal ani druhý super-G žien

Pohľad na trať pretekov super-G žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Val di Fassa. Foto: TASR/AP

Na čele priebežného poradia disciplíny je Lara Gutová-Behramiová (360 b.) s náskokom päť bodov pred Rakúšankou Corneliou Hütterovou.

Val di Fassa 25. februára (TASR) - Preteky Svetového pohára alpských lyžiarok sa v talianskom stredisku Val di Fassa nekonali ani v nedeľu. Aj druhý víkendový super-G museli organizátori zrušiť pre veľké množstvo snehu, ktoré napadlo na trať v uplynulých hodinách.

V sezóne odjazdili ženy zatiaľ šesť superobrovských slalomov. Na čele priebežného poradia disciplíny je Lara Gutová-Behramiová (360 b.) s náskokom päť bodov pred Rakúšankou Corneliou Hütterovou. Švajčiarka je zároveň aj líderka celkovej klasifikácie seriálu, keďže má k dobru 205 bodov na Mikaelu Shiffrinovú. Američanka do Val di Fassa necestovala, keďže sa stále úplne nezotavila zo zranenia kolena po páde koncom januára v zjazde v Cortine d'Ampezzo. Sezónu už predčasne ukončila pre zranenie aj slovenská reprezentantka Petra Vlhová. Informácie priniesla agentúra AFP.