Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zimné športy

Slovinka Štuhecová má nového trénera a je pripravená bojovať o špicu

Slovinská lyžiarka Ilka Štuhecová. Foto: TASR/AP

Sezóna sa pre špecialistku na rýchlostné disciplíny naplno začne na prelome novembra a decembra na podujatí Svetového pohára v kanadskom Lake Louise, kde sú na programe zjazd a super-G.

Maribor 30. júna (TASR) - Najlepšia slovinská alpská lyžiarka súčasnosti Ilka Štuhecová je podľa vlastných slov "absolútne pripravená" na novú sezónu. Tá sa pre špecialistku na rýchlostné disciplíny naplno začne na prelome novembra a decembra na podujatí Svetového pohára v kanadskom Lake Louise, kde sú na programe zjazd a super-G.

"Mám za sebou excelentný tréningový kemp. Vyťažili sme z prípravy maximum a som viac ako pripravená na veľké výkony," povedala Štuhecová pre slovinskú agentúru STA. Dvojnásobnú majsterku sveta v zjazde z rokov 2017 a 2019 prenasledovali v uplynulých dvoch sezónach zranenia, pod vedením nového kouča Švajčiara Stefana Abplanalpa je však teraz stopercentne pripravená bojovať v absolútnej špičke SP.

Štuhecová chce v tejto sezóne vylepšiť celkové 10. miesto v seriáli z uplynulého ročníka a štvrtú priečku v hodnotení zjazdu. "Je pravda, že počas tejto zimy nie je na programe žiadne vrcholné podujatie, ale glóbusy sa rozdávať budú. Viem, že keď budem v pohode a budem myslieť iba na lyžovanie a užívať si ho, môže to byť veľmi, veľmi dobré."

Vo februári tohto roka pred vyvrcholením SP si Štuhecová pri páde zranila koleno a sezóna sa pre ňu predčasne skončila. Predtým vynechala aj celý predchádzajúci ročník po tom, ako si roztrhla predný skrížený väz v ľavom kolene a v októbri 2017 podstúpila operáciu.