Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Po 1. kole obrovského slalomu vedie Steen Olsen

Nórsky lyžiar Alexander Steen Olsen. Foto: TASR/AP

Jediný slovenský pretekár Andreas Žampa do druhého kola nepostúpil, keď skončil na 42. mieste a na priebežného lídra stratil 3,33 sekundy.

Aspen 2. marca (TASR) - Po prvom kole sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov v Aspene viedol Alexander Steen Olsen. Na nórskeho pretekára stratil deväť stotín Loic Meillard zo Švajčiarska. Na tretej priečke figuroval už istý držiteľ veľkého i malého glóbusu a suverén disciplíny Marco Odermatt (+0,32). Jediný slovenský pretekár Andreas Žampa do druhého kola nepostúpil, keď skončil na 42. mieste a na priebežného lídra stratil 3,33 sekundy.

Odermatt chcel nadviazať na piatkový ôsmy triumf v "obráku" v tejto sezóne. Vo svojej prvej jazde však vyprodukoval viacero chýb, ktoré ho stáli niekoľko stotín. Steen Olsen výborne reagoval na nevydarenú piatkovú finálovú jazdu, v ktorej stratil päť pozícií a z druhého miesta spadol až na siedme. V sobotnom úvodnom kole mu najlepšie vyšiel najmä záverečný úsek trate, ktorý mu zabezpečil tesný náskok pred druhým kolom (od 21.00 h).

Žampa vyšiel na trať so štartovým číslom 43 a predviedol sľubný úvod. Následne však nabral stratu na rovnakom úseku, v ktorom v piatok vypadol, a jeho jediným bodovým ziskom v ročníku zostáva februárové 24. miesto z bulharského strediska Bansko.