Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Na 20. zimnej deaflympiáde budú aj lyžiari Pristač a Ďuriš

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Zimná deaflympiáda sa bude konať od 2. do 12. marca, slovenská výprava odcestuje do Turecka v piatok 1. marca.

Bratislava 28. februára (TASR) - Slovensko bude mať na nadchádzajúcej 20. zimnej deaflympiáde v tureckom meste Erzurum dvojnásobné zastúpenie. V súťažiach v alpskom lyžovaní sa predstavia skúsený Dávid Pristač a nádejný Matúš Ďuriš.

Zimná deaflympiáda sa bude konať od 2. do 12. marca, slovenská výprava odcestuje do Turecka v piatok 1. marca. Pristač s Ďurišom sa predstavia v slalome, obrovskom slalome, super-G, alpskej kombinácii a paralelnom slalome. Obaja slovenskí nepočujúci lyžiari súťažili nedávno aj na domácej pôde – na Deaf Ski Europacupe, ktorý sa konal začiatkom februára v Mýte pod Ďumbierom.

Na deaflympiáde sa zúčastní vyše 500 športovcov z 30 krajín sveta, ktorí budú bojovať v šiestich deaflympijských športoch - alpskom lyžovaní, snoubordingu, bežeckom lyžovaní, curlingu, šachu a futsale. V rámci zimnej deaflympiády sa uskutoční aj mimoriadny kongres Medzinárodného výboru športu nepočujúcich (ICSD), na ktorom bude mať Slovensko taktiež svoje zastúpenie. Informácie pochádzajú z tlačovej správy Deaflympijského výboru Slovenska.