Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

V Třinci budú obhajovať Rajičová aj Csölley s Testovou

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová vo voľnom programe v súťaži žien na Čínskom pohári ISU Grand Prix v Pekingu 7. novembra 2015. Foto: TASR/AP

Majstrovstvá začnú v sobotu 19. decembra krátkym programom v každej kategórii a vyvrcholia v nedeľu 20. decembra.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Na víkendových krasokorčuliarskych majstrovstvách štyroch krajín Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska v Třinci budú v pozícii obhajcov slovenskí reprezentanti - sólistka Nicole Rajičová a tanečníci Lukáš Csölley s Federicou Testovou.

Tí dominovali pred rokom v Budapešti a teraz bude pre nich národný šampionát dôležitou súčasťou prípravy na januárové majstrovstvá Európy v Bratislave. Tie sa do metropoly SR vrátia po 15 rokoch a Slováci by na nich chceli uspieť.

V súťaži sólistov je nahlásených predbežne 17 mužov so Slovákmi Marcom Klepochom, Jakubom Kršňákom a Michalom Neumanom, u žien 21 mien s kvartetom zo SR - Nicole Rajičová, Alexandra Hagarová, Nina Letenayová a Miroslava Magulová. Medzi tanečníkmi sú len tri trojice, okrem slovenských favoritov aj český a poľský pár Cortney Mansourová, Michal Češka, resp. Natalia Kaliszeková, Maksym Spodyriov. V třineckej Werk Arene by mala byť len jedna športová dvojica z Maďarska.

Majstrovstvá začnú v sobotu 19. decembra krátkym programom v každej kategórii a vyvrcholia v nedeľu 20. decembra.

PROGRAM

sobota 19. decembra:
11.40 športové dvojice - krátky program
12.05 ženy - krátky program
16.05 tanečné páry - krátky program
16.40 muži - krátky program

nedeľa 20. decembra:
9.00 športové dvojice - voľná jazda
9.25 ženy - voľné jazdy
15.00 tanečné páry - voľné jazdy
15.45 muži - voľné jazdy