Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Rakúšanka Veithová sa chce vrátiť na svahy ešte pred ZOH 2018

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre dvojnásobnú celkovú víťazku Svetového pohára 2014 a 2015 sa pred niekoľkými dňami predčasne skončila sezóna, opäť sa totiž ozvali problémy s kolenom.

Viedeň 2. marca (TASR) - Rakúska lyžiarka Anna Veithová sa chce po operácii ľavého kolena vrátiť na svahy ešte pred ZOH 2018 v juhokórejskom Pjongčangu.

Pre dvojnásobnú celkovú víťazku Svetového pohára 2014 a 2015 sa pred niekoľkými dňami predčasne skončila sezóna, opäť sa totiž ozvali problémy s kolenom. Pred dvoma dňami ju operovali, vo štvrtok ju prepustili z nemocnice. "Nemáme žiadny dátum na návrat. Nechcem sa dostať pod tlak. To by pri takomto zranení bola asi tá najhoršia vec. Úplne prvým cieľom bude trénovať bez bolesti. Až potom sa rozhodnem, kedy sa vrátim na sneh, a nezáleží v akej časti roka. Musím byť veľmi trpezlivá," uviedla Veithová, ktorá vyhrala 14 pretekov SP a má na konte aj striebro zo ZOH v Soči z obrovského slalomu.

Olympijská šampiónka v super-G a trojnásobná majsterka sveta sa len v decembri vrátila na svahy po 14-mesačnej pauze, keď ju vtedy trápilo zranené pravé koleno. Dvadsaťsedemročná Rakúšanka (predtým Fenningerová), priznala, že chronické problémy s kolenným väzivom má už niekoľko rokov. Podľa jej chirurga Christiana Hosera ju čaká po operácii minimálne polročná pauza od lyžovania. Informovala agentúra AP.