Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Vlhovej flachauský triumf videlo na Dvojke 720.000 divákov

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší na pódiu z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau 14. januára 2020. Foto: TASR - Martin Baumann

RTVS plánuje divákom v aktuálnej zimnej sezóne priniesť čo najviac štartov Petry Vlhovej vo Svetovom pohári.

Bratislava 15. januára (TASR) - Utorňajšie preteky Svetového pohára alpských lyžiarok vo Flachau videlo v priamom prenose Dvojky v najsledovanejšej minúte 720.000 televíznych divákov. V nej Petra Vlhová prišla do cieľa za svojím druhým slalomovým víťazstvom po Novom roku. Informovala o tom RTVS v tlačovej správe.

Druhé kolo sledovalo v priemere 529.000 divákov a program sa stal najsledovanejšou nespravodajskou reláciou utorka, s podielom na trhu 24,1 % v cieľovej skupine 12+. Prvé kolo, v ktorom Vlhová dištancovala konkurenciu, si pozrelo 277.000 divákov.

Víťazný výkon vo Flachau bola Vlhovej historicky najsledovanejšou súťažou. Na druhom mieste sledovanosti je tiež slalom vo Flachau, v roku 2019 si ho tiež pri víťazstve slovenskej zjazdárky pozrelo 461.000 divákov. Na treťom mieste sledovanosti je triumfálne druhé kolo Petry Vlhovej zo Záhrebu, ktoré 4. januára 2020 odsledovalo 449.000 divákov.

RTVS plánuje divákom v aktuálnej zimnej sezóne priniesť čo najviac štartov Petry Vlhovej vo Svetovom pohári. Popri jej jazdách v hlavných disciplínach (slalom, obrovský slalom a paralelné súťaže) tento rok diváci vidia aj prenosy v ženskej kombinácii SP.