Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Slovenky Vlhová a Velez-Zuzulová sa hotovali atakovať pódium v Lienzi

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati v 1. kole obrovského slalomu žien Svetového pohára v rakúskom Lienzi 28. decembra 2015. Foto: TASR/AP

So štartovým číslom 52 sa na trať vydala aj tretia Slovenka Barbora Kantorová, ale nepostúpila do 2. kola.

Lienz 29. decembra (TASR) - Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová predviedli kvalitné a nádejné prvé jazdy v utorňajšom slalome Svetového pohára v rakúskom Lienzi. Hoci ani jedna z nich nebola úplne spokojná, obe si šiestym, resp. ôsmym miestom vytvorili dobré pozície na atakovanie pódiových priečok v 2. kole.

Štvrtý slalom sezóny otvorila s číslom jeden 31-ročná rutinérka Zuzulová, ktorá predviedla do prvého medzičasu dynamická jazdu a iba Švédka Frida Hansdotterová bola o pár stotiniek rýchlejšia. No v zatvorených bránkach spodnej časti to už slovenskej lyžiarke nevyšlo podľa predstáv. "Hore som chytila rytmus, ešte aj v tej strednej časti som tiež ešte mala veľmi dobrý čas, ale tam dole som stratila päť desatín - to je strašne veľa. V tej poslednej trojbráne, tam som to trochu narovnala a keďže sa to hneď točilo, vyviedlo ma to z rytmu a potom som to už do cieľa držala. Ale v druhom kole pôjdem naplno, úplne naplno," referovala pre TASR Velez-Zuzulová.

Za vedúcou Hansdotterovou zaostala celkovo 93 stotín, za tretím miestom domácej Michaely Kirchgasserovej 54 stotín. O dve priečky vyššie na 6. pozícii sa usadila 20-ročná Petra Vlhová, so stratou rovných 8 desatín. Ona naopak jazdu rozbehla menej dravo, ale svoje tempo dokázala vystupňovať. "Šieste miesto je po prvom kole dobré, ale celá tá jazda nebola úplne moja. Trochu som chorá a necítila som úplnú istotu. Telo nie je stopercentne fit. Uvidíme, ako sa s tým vyrovnám v druhom kole, ale samozrejme, že chcem zaútočiť na pódiové priečky," zdôraznila Vlhová.

So štartovým číslom 52 sa na trať vydala aj tretia Slovenka Barbora Kantorová, ale nepostúpila do 2. kola. Namerali jej 50. čas s mankom 4,40 s.