Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Nemecké kvarteto obhájilo na MS titul v súťaži družstiev

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na striebornú pozíciu sa vyšvihli reprezentanti Nórska, dramatický súboj o bronz zvládli najlepšie Rakúšania.

Lahti 26. februára (TASR) - Favorizované družstvo Nemecka obhájilo titul v nedeľňajšej súťaži družstiev v severskej kombinácii na MS v Lahti. Kvarteto Björn Kircheisen, Fabian Riessle, Eric Frenzel a Johannes Rydzek viedlo už po skokanskej časti súťaže a v štafetovom behu na 4x5 km si náskok bez problémov udržalo.

Na striebornú pozíciu sa v behu z piatej priečky vyšvihli reprezentanti Nórska s finišmenom Jörgenom Graabakom so stratou 41,7 sekundy, dramatický súboj o bronz zvládli najlepšie Rakúšania (+1:03,7) tesne pred Japonskom.

Rydzek si pripísal už druhý titul v Lahti, predtým uspel v individuálnej súťaži so skokom na strednom mostíku. "Bola to skvelá spolupráca, sme naozaj silný tím. Je to pre nás odmena za tvrdú drinu v tréningu," povedal v cieli Rydzek.

Jeho krajan Kircheisen získal svoje premiérové zlato z MS, celkovo ale už dvanásty cenný kov a momentálne je tak združenárom s najvyšším počtom medailí zo svetových šampionátov v histórii. Tridsaťdvaročný kombinátor predtým nazbieral osem strieborných a tri bronzové pozície. Frenzel, Rakúšan Felix Gottwald a Nór Magnus Moan majú na konte zhodne 11 medailí. "Ešte si to poriadne neuvedomujem. O zlato bojujem od roku 2002 a až teraz sa mi to podarilo. Môžem iba poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli splniť si sen," uviedol Kircheisen pre agentúru DPA.