Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

V tímovej súťaži dvojíc v Oberstdorfe triumfovali Slovinci

Na archívnej snímke Domen Prevc. Foto: TASR/AP

Každý zo skokanov absolvoval len dva skoky, čo je o jeden menej ako štandardne.

Oberstdorf 23. februára (TASR) - Slovinsko vyhralo v piatok tímovú súťaž dvojíc Svetového pohára skokanov na lyžiach. Víťazní Timi Zajc a Domen Prevc získali na mamuťom mostíku v Oberstdorfe 884,5 bodu a ich krajina vyhrala v tejto disciplíne dva z troch tohtosezónnych pretekov.

Na druhej priečke boli s výraznou stratou 23,2 bodu Nóri Kristoffer Eriksen Sundal a Johann Andre Forfang. Pódium doplnili Rakúšania, dvojica Michael Hayböck a Stefan Kraft mala 855,7 boda. Prvý menovaný zaznamenal najdlhší let dňa (235 m).

Každý zo skokanov absolvoval len dva skoky, čo je o jeden menej ako štandardne. K tomuto kroku pristúpili kompetentní pre posunutie dvoch tréningových skokov zo štvrtka v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok. Podľa pravidiel môže jeden pretekár skákať v jeden deň maximálne štyrikrát.



Svetový pohár v nemeckom Oberstdorfe - supertímy:



1. Slovinsko (Timi Zajc, Domen Prevc) 884,5 b, 2. Nórsko (Kristoffer Eriksen Sundal, Johann Andre Forfang) 861,3, 3. Rakúsko (Michael Hayböck, Stefan Kraft) 855,7, 4. Japonsko 845,2, 5. Poľsko 837,8, 6. Nemecko 828,5