Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zimné športy

Aktéri záverečnej tlačovky v Jasnej sa zhodli: Veľký úspech akcie

Na snímke slovenská slalomárka Veronika Velez - Zuzulová počas tlačovej konferencie 7. marca 2016 v Jasnej. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Preteky Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach žien mali pod Chopkom veľký úspech.

Jasná 7. marca (TASR) - Všetko podstatné bolo povedané už cez víkend a na pondelňajšej tlačovej konferencii v hoteli Grand Jasná sa jej aktéri zhodli na vysoko pozitívnej téze. Preteky Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach žien mali pod Chopkom veľký úspech.

Na snímke vedúci Úseku alpských disciplín SLZ Michal Rajčan počas tlačovej konferencie 7. marca 2016 v Jasnej.
Foto: TASR - Pavel Neubauer
Jasná vygenerovala od piatka štyri dni veľkej diváckej zábavy a dve dramatické súťaže. "Dopadlo to nad očakávanie nás všetkých. Fantastickí diváci, vysoko kvalitná organizácia. Jediné, čo sme nemohli ovplyvniť, bolo počasie, ale ani to nezamedzilo uskutočneniu súťaže v obrovskom slalome. Hoci bol pondelok, diváci zabezpečili opäť fantastickú kulisu," zdôraznil šéf Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie Michal Rajčan.

Na záverečnej oficiálnej akcii celého podujatia vystúpila aj Veronika Velez-Zuzulová. Tretia pretekárka nedeľňajšieho slalomu sa chystá na nastávajúce medzinárodné MSR, na ktorých naposledy štartovala v roku 2013 a získala slalomový titul. K Svetovému poháru v Nízkych Tatrách zdôraznila: "Akcia mala vysokú úroveň. Všetko bolo kvalitne pripravené, organizácia fungovala skvele a aj diváci boli úžasní. Aj z môjho osobného pohľadu to dopadlo podľa mojich predstáv a viac k tomu nemusím dodávať."

Slovenské topslalomárky budú bojovať o domáci titul

Obe slovenské topslalomárky zostali aj po podujatí Svetového pohára v Jasnej, kde sú tento týždeň na programe majstrovstvá Slovenska s medzinárodnou účasťou. Veronika Velez-Zuzulová i Petra Vlhová si to o titul národnej šampiónky rozdajú už v utorok.

Na snímke slovenská slalomárka Veronika Velez - Zuzulová počas tlačovej konferencie 7. marca 2016 v Jasnej.
Foto: TASR - Pavel Neubauer
"Bude to určite zaujímavý súboj a uvidíme ako dopadne. Tlak bude oveľa menší ako na 'sveťáku', takže aj atmosféra bude oveľa uvoľnenejšia. Teším sa," povedala Velez-Zuzulová, ktorá má v zbierke už viacero slovenských titulov.

Na domácom šampionáte sa objaví opäť po dvojročnej pauze. "Som rada, že mám znova túto možnosť. Ani sama neviem kedy som štartovala naposledy, lebo v uplynulých sezónach to bolo trochu zvláštne. Teraz to ale organizujú ľudia, ktorým dôverujem a ktorých si vážim a preto považujem svoju účasť za povinnosť. Idem na tieto preteky s radosťou," zdôraznila Velez-Zuzulová.

Na majstrovstvách Slovenska sa predstaví celkovo približne 120 účastníkov z desiatich krajín. "Okrem našich najlepších slalomárok bude štartovať napríklad aj slovenská rodáčka Martina Dubovská, ktorá reprezentuje Česko. Chýbať nebudú ani najlepší slovenskí slalomári Adam Žampa, Andreas Žampa a Matej Falat. Som rád, že môžeme ísť podľa plánu, hoci iba v pondelok sa v Jasnej skončil Svetový pohár," povedal čestný predseda organizačného výboru MSR v zjazdovom lyžovaní Michal Rajčan.