Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Dvojnásobná medailistka z OH Mowinckelová po sezóne ukončí kariéru

Nórska lyžiarka Ragnhild Mowinckelová. Foto: TASR/AP

Mowinckelová získala na ZOH 2018 v Pjongčangu striebro v zjazde i obrovskom slalome. Kariéru musela prerušiť po tom, ako si v roku 2019 dvakrát roztrhla predný krížny väz v kolene.

Kvitfjell 26. februára (TASR) - Nórska lyžiarka Ragnhild Mowinckelová ukončí po sezóne profesionálnu športovú kariéru. Dvojnásobná strieborná olympijská medailistka oznámila svoj zámer rozlúčiť sa po 13 sezónach vo Svetovom pohári v pondelok na sociálnych sieťach.

"Myslím si, že osemročná Ragnhild by bola veľmi hrdá na 31-ročnú Ragnhild. Mala svoje sny a ja mám pocit, že sme ich spolu dosiahli," uviedla 31-ročná Nórka vo videu na svojom instagramovom účte.

Mowinckelová získala na ZOH 2018 v Pjongčangu striebro v zjazde i obrovskom slalome. Kariéru musela prerušiť po tom, ako si v roku 2019 dvakrát roztrhla predný krížny väz v kolene. Následne vynechala celú sezónu 2019/20. Dokázala sa však vrátiť na vrcholnú súťažnú úroveň, pridala ďalšie tri k svojim celkovo štyrom víťazstvám v pretekoch SP a vybojovala svoj druhý bronz na MS, keď bola v Courcheveli/Meribeli 2023 tretia v obrovskom slalome. Bronzovú medailu predtým získala aj v alpskej kombinácii na svetovom šampionáte v Are v roku 2019, mesiac pred prvým zranením kolena.

Svoje dosiaľ posledné víťazstvo v prestížnom seriáli dosiahla v januári, keď vyhrala zjazd v Cortine d'Ampezzo. Ako Mowinckelová prezradila, rozhodnutie o konci kariéry padlo už pred týmto triumfom. Najbližší víkend sa ešte predstaví pred domácim publikom v Kvitfjelli, kde pôjde zjazd a super-G, a s kariérou sa rozlúči na finálovom podujatí v rakúskom Saalbachu (16.-24. marca), informovala agentúra AP.