Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zimné športy

Lyžiari Legkov a Belov sa odvolali proti dopingovým trestom na CAS

Rus Alexander Legkov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Športový arbitrážny súd (CAS) v piatok oznámil, že obaja športovci sa pokúšajú o zrušenie ich trestov, ktoré im udelila disciplinárna komisia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) 25. januára.

Berlín 3. februára (TASR) - Olympijský víťaz Alexander Legkov a ďalší ruský bežec na lyžiach Jevgenij Belov sa odvolali proti provizórnym trestom za doping na Športový arbitrážny súd (CAS).

Ten v piatok oznámil, že obaja športovci sa pokúšajú o zrušenie ich trestov, ktoré im udelila disciplinárna komisia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) 25. januára. Legkov a Belov sa chcú zúčastniť na majstrovstvách sveta v Lahti, ktoré štartujú 22. februára.

Zákaz činnosti má aktuálne šestica ruských bežcov na lyžiach, ďalší sú Maxim Vylegžanin, Alexej Petuchov, Julia Ivanovová a Jevgenija Šapovalovová. FIS im dočasný dištanc udelila 22. decembra pre podozrenie z porušenia antidopingových pravidiel na základe správy vyšetrovateľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda McLarena. Informovala agentúra DPA.