Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Hasiči predbežne lokalizovali požiar horského rúbaniska v Zuberci

Od skorého rána bojujú hasiči s lesným požiarom v Zuberci v okrese Tvrdošín. Požiar vypukol na hrebeni v neprístupnom teréne a situáciu komplikuje silný vietor. Foto: TASR/PHaZZ

Požiar vypukol na hrebeni v neprístupnom teréne a situáciu komplikuje silný vietor.

Bratislava 15. marca (TASR) - Oravským hasičom sa predbežne podarilo dostať pod kontrolu požiar ťažko dostupného kalamitného rúbaniska v západotatranských Roháčoch neďaleko obce Zuberec.

TASR o tom krátko pred 9. h informoval šéf Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Dolnom Kubíne Jozef Púčik.

"Vznik požiaru v horskom teréne nám ohlásili okolo 3. h nadránom. Plamene sa rozšírili na plochu približne 1,5 ha vo veľmi strmom svahu so 45-percentným sklonom a vplyvom silného vetra prenikli aj do lesného porastu. Dobrou správou je, že silný vietor sa trochu upokojil," spresnil.

Zasahujúce jednotky profesionálnych oravských hasičov sa aj s pomocou miestnych dobrovoľníkov či vrtuľníka ministerstva vnútra sústredili na hasenie tlejúcich ohnísk.

"Lesný požiar sa nám podarilo dostať pod kontrolu, no nechcem to zakríknuť. Ak sa naplnia varovné predpovede meteorológov o prichádzajúcom vetre až na úrovni víchrice, situácia sa môže skomplikovať," dodal Púčik.