Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Žilinská FNsP vynovuje detskú ortopédiu aj oddelenie gynekológie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

V prvej etape začali s maľovaním na detskej ortopédii. Vymaľované sú všetky izby pre pacientov a aktuálne renovujeme chodbu a operačnú sálu.

Žilina 13. augusta (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline odštartovala komunitný projekt obnovy na oddelení detskej ortopédie, gynekológie a pôrodníctva.

"V prvej etape sme začali s maľovaním na detskej ortopédii. Vymaľované sú všetky izby pre pacientov a aktuálne renovujeme chodbu a operačnú sálu. Do práce sa zapojilo aj 20 dobrovoľníkov zo súkromnej firmy, ktorí pomáhali našim zamestnancom," informoval generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek.



Podľa brand marketing manažérky PPG Deco Slovakia Jany Magdovej pravidelne podporujú menšie regionálne projekty. Spolupráca s nemocnicou je však unikátna rozsahom a predovšetkým dosahom na pacientov, návštevníkov i obyvateľov Žiliny. "Pustili sme sa do toho s elánom, naši zamestnanci sú radi, že môžu pomôcť. Teší nás, že aj takýmto spôsobom pomáhame v rozvoji nemocnice," podotkla Magdová.

Celková výška finančného grantu je podľa generálneho riaditeľa žilinskej fakultnej nemocnice 16.800 eur a vďaka investícii prejdú rekonštrukciou tiež izby na II. a IV. poschodí oddelenia gynekológie a pôrodníctva. "Druhú etapu začneme v októbri, čaká nás vymaľovanie ďalších izieb a chodieb na oboch poschodiach. Nadviažeme na práce, ktoré sme zrealizovali už počas júla, vstupné haly sme vymaľovali v celom pavilóne. Na gynekológii máme väčší modernizačný dlh, potrebné je zrekonštruovať aj sociálne zariadenia. Verím, že sa nám to čo najskôr podarí," dodal Stalmašek.