Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Výťažok z primátorského punču v Žiline využije nadácia mesta

Na snímke vianočný punč. Foto: TASR/Branislav Račko

Podľa správkyne nadácie Jany Filipovej je hlavným poslaním pomáhať Žilinčanom, ktorí sú na pomoc odkázaní.

Žilina 17. januára (TASR) – Výťažok z primátorského punču 2044,42 eura odovzdal v stredu (15. 1.) primátor Žiliny Peter Fiabáne zástupcom Nadácie mesta Žilina. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že tradičný punč podával primátor Fiabáne so zamestnancami mesta v rámci minuloročných vianočných trhov. "Návštevníci žilinských vianočných trhov prispievali na dobročinný účel od 21. do 23. decembra," uviedol hovorca mesta.

Podľa správkyne nadácie Jany Filipovej je hlavným poslaním pomáhať Žilinčanom, ktorí sú na pomoc odkázaní. "Spolupracujeme s organizáciami a zariadeniami, ktoré zabezpečujú liečbu, starostlivosť o starých, chorých, bezmocných občanov a ľudí v núdzi. V odôvodnených prípadoch poskytujeme podporu aj zákonným zástupcom detí a mládeže, ktorí potrebujú zdravotnú rehabilitáciu," dodala Filipová.

"Žilinčania môžu žiadať nadáciu o pomoc osobne, elektronicky e-mailom, poštou, ale aj po vyplnení formulára na internetovej stránke http://nadacia.zilina.sk," uzavrel Miškovčík.