Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V žilinskej nemocnici obnovili operačnú sálu na ortopédii

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

Celková investícia dosiahla 18.500 eur.

Žilina 5. decembra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline čiastočne zrekonštruovali priestory operačnej sály na oddelení ortopédie, pričom celková investícia dosiahla 18.500 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

"Vďaka modernizácii sa nám podarilo zvýšiť komfort prostredia, ale tiež kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Nové prístrojové vybavenie nám umožňuje realizovať presnejšie výkony. Postupne sa v nemocnici snažíme obnoviť nielen izby, čakárne a ambulancie, ale i operačné sály, aby sme vytvorili zdravotníkom lepšie podmienky a tí mohli jednoduchšie pomáhať našim pacientom," uviedol generálny riaditeľ FNsP v Žiline Igor Stalmašek.

Nová operačná lampa umožňuje flexibilnejšiu manipuláciu so svetlom počas ortopedických operácií, čím dochádza k ich celkovému skráteniu. "Svetlo je ostrejšie a je možné ho presnejšie cieliť do operačného poľa. Pociťujeme výraznejší rozdiel, najmä z hľadiska komfortu pre operatéra. Zákroky sú rýchlejšie, nemusíme sa zdržiavať náročným nastavovaním osvetlenia a znižujeme tým aj riziko vzniku infekcie," zdôraznil zástupca primára oddelenia chirurgie Augustín Majcher.

Studené LED žiarenie prináša i úsporu energií, nemocnica tak šetrí finančné prostriedky. "Veľký prínos má zároveň moderná artroskopická veža s novými optikami a inštrumentáriom. Používame ju štandardne pri artroskopiách kolena, ramena a tiež pri operáciách menších kĺbov, ako sú členok a lakeť," doplnil Majcher.