Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Žilinský kraj

Rekonštrukcia detských jaslí v Žiline si vyžiadala vyše 43.000 eur

Na snímke miestnosť na hranie pre deti počas otvorenia zrekonštruovaných priestorov v Detských jasliach na Veľkej Okružnej 8. augusta 2016 v Žiline. FOTO TASR - Erika Ďurčová Foto: TASR Erika Ďurčová

Mesto zrekonštruovalo sociálne zariadenia, pretože boli vo veľmi zlom stave.

Žilina 8. augusta (TASR) – Rekonštrukcia detských jaslí Veľká Okružná v Žiline si vyžiadala investíciu 43.092 eur, pričom 10.000 eur tvorila účelová dotácia ministerstva financií pre mesto Žilina. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Podľa primátora Žiliny Igora Chomu museli zrekonštruovať sociálne zariadenia, pretože boli vo veľmi zlom stave. "Peniaze sme použili na úplnú rekonštrukciu troch sociálnych zariadení v triedach. Vrátane nových umývadiel, toaliet, záchodov, batérií, obkladov, dlažieb. Výmenu elektriny, rozvodov, nové dvere, linoleá, podlahy, stropy a svietidlá," uviedol Choma.

"Cieľom mesta je pomôcť mladým rodinám, matkám pri uplatnení sa na trhu práce, pri zosúladení pracovného a rodinného života. Snažíme sa o vytvorenie optimálnych podmienok pre zdravý psychický a fyzický vývoj detí umiestnených v zariadeniach detských jaslí,"
podotkol žilinský primátor.

Detské jasle Veľká Okružná prešli pod zriaďovateľskú pôsobnosť mesta Žilina v roku 1991. "Budova je v prevádzke od polovice 60. rokov 20. storočia. Zariadenie poskytuje starostlivosť deťom od jedného do dovŕšenia troch rokov. Celková kapacita v detských jasliach je 50 miest. Poskytujú starostlivosť aj pre deti so zdravotnou očnou indikáciou na základe posudku odborného lekára. Odborný personál pre tieto deti zabezpečuje pleopticko-ortoptické cvičenia, ktoré sú zosúladené s výchovnou činnosťou detských sestier a režimom dňa detí," dodal hovorca mesta Žilina.