Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Žilina vypne cez Hodinu Zeme osvetlenie Katedrály Najsvätejšej Trojice

Na archívnej snímke Katedrála Najsvätejšej Trojice v Žiline. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Hodina Zeme je celosvetová ekologická akcia, ktorá má upozorniť na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelné znečistenie.

Žilina 26. marca (TASR) – Mesto Žilina sa zapojí do projektu Hodina Zeme 2015 a v sobotu 28. marca vypne od 20.30 do 21.30 h osvetlenie Katedrály Najsvätejšej Trojice (Farský kostol) a balustrády. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Žilina podľa jej primátora Igora Chomu symbolickým gestom deklaruje environmentálne a ekologické cítenie. "Neustále vyvíjame snahu, aby naša činnosť, nech sa týka ktorejkoľvek oblasti, mala minimálne negatívne dôsledky na životné prostredie. Zároveň sa v rámci kompetencií snažíme využívať všetky prostriedky na zveľaďovanie prostredia, v ktorom žijeme," povedal Choma.

Hodina Zeme je celosvetová ekologická akcia, ktorá má upozorniť na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelné znečistenie. Symbolom kampane je vypínanie osvetlenia, či už verejného, osvetlenia budov, pamiatok alebo iných objektov, dodal hovorca mesta Žilina.