Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Žilinský kraj

V Žilinskom kraji polícia odhalila 22 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u siedmich z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Žilina 4. januára (TASR) - Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 22 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

V poslednom, 53. týždni roku 2015 polícia zaevidovala na cestách podgurážených vodičov, ich počet však oproti predchádzajúcim týždňom klesol. "Nad jedno promile nafúkalo sedem vodičov, u štyroch vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod jedno promile, jeden vodič sa dychovej skúške odmietol podrobiť," uviedla. Traja vodiči podgurážení alkoholom spôsobili podľa jej slov dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u siedmich z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Hovorkyňa doplnila, že v nedeľu (3.1.2016) v skorých ranných hodinách spôsobil dopravnú nehodu v Žiline 24-ročný vodič. "Vodič jazdiaci na vozidle Ford Puma pri prejazde pravotočivej zákruty v smere z cesty I/18 od Bratislavy na ulicu Hlinskú neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, v dôsledku čoho dostal s vozidlom šmyk, vyšiel vľavo mimo vozovku, narazil do vyvýšeného obrubníka a prešiel cez stredový ostrovček. K zraneniu osôb pri dopravnej nehode nedošlo. Vodičovi policajti pri dychovej skúške namerali 0,69 mg/l alkoholu v dychu (1,44 promile)," povedala Balogová.

Na Nový rok (1.1.2016) spôsobil dopravnú nehodu v Liptovskom Mikuláši – Okoličnom 55-ročný vodič jazdiaci na vozidle Fiat Punto. "Vodič v dôsledku zlého spôsobu jazdy narazil do pred ním jazdiaceho auta BMW X3. Vodič po dopravnej nehode nezastavil a z miesta dopravnej nehody ušiel. Následne ho však policajná hliadka zastavila a pri kontrole sa podrobil aj dychovej skúške. Vodičovi policajti namerali 0,89 mg/l alkoholu v dychu (1,85 promile)," vysvetlila žilinská krajská policajná hovorkyňa.

Obidvaja vodiči čelia podľa Balogovej obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.