Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

V Liptovskom Hrádku otvoria novú ambulanciu všeobecného lekára

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ambulancia sa nachádza na druhom poschodí polikliniky, bude otvorená počas pracovných dní.

Liptovský Hrádok 3. januára (TASR) - Nová ambulancia všeobecného lekára pre dospelých bude v Liptovskom Hrádku fungovať od utorka 7. januára. Lekár Jozef Čajka ju otvára v budove miestnej polikliniky zásluhou dotačného systému na stabilizáciu siete zdravotníkov v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK). Ambulanciu musí v regióne prevádzkovať minimálne šesť rokov.

"Od ŽSK som na zriadenie ambulancie dostal príspevok 25.000 eur. Celý príspevok išiel na financovanie zariadenia, bez ktorého by ambulancia nemohla byť otvorená v takom krátkom čase," uviedol Čajka, ktorý očakáva pacientov zo spádovej oblasti Liptovského Hrádku a regiónu horného Liptova. "Spádová oblasť je veľká a všeobecných lekárov málo, takže zriadenie ambulancie by malo mať efekt," poznamenal.

Ambulancia sa nachádza na druhom poschodí polikliniky, bude otvorená počas pracovných dní.

ŽSK poskytol dotáciu šiestim lekárom v kraji. Konkrétne ide o stomatologické ambulancie v Kysuckom Novom Meste a v Oravskom Veselom, ambulanciu klinickej imunológie a alergológie v Bytči, endokrinologickú ambulanciu v Martine, angiologickú ambulanciu v Liptovskom Mikuláši a napokon ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých v Liptovskom Hrádku.