Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Turisti môžu už na budúci týždeň hľadať sedem pokladov Liptova

Letná hľadačská horúčka odštartuje oficiálne už v stredu 11. júna popoludní v kempingu na Liptovskej Mare.

Liptovský Mikuláš 5. júna (TASR) – Turistickí návštevníci môžu už na budúci týždeň hľadať 7 pokladov Liptova. Rovnomenný projekt ich počas začínajúcej sa letnej sezóny nasmeruje na rôzne atraktívne miesta, do hôr, jaskýň, historických lokalít, na tradičné salaše, vodné plochy či k termálnym prameňom.

"Každý náš poklad obsahuje viacero doslova šperkov v podobe turistických atrakcií, ktoré stojí za to navštíviť nielen preto, že budú ukrývať truhlicu so symbolom. Treba ho len zakresliť do brožúry a zabojovať tak o malý osobný poklad," skonštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková.

Zároveň vysvetlila, že spomienkový darček môže získať každý turista, ktorý do konca augusta navštívi aspoň päť pokladov a mapu s indíciami prinesie do niektorého z liptovských informačných centier. Letná hľadačská horúčka odštartuje oficiálne už v stredu 11. júna popoludní v kempingu na Liptovskej Mare.

"Tento projekt je jedinečný tým, že spája všetkých dôležitých hráčov liptovského cestovného ruchu. Je úžasné, že práve náš región nachádza cestu spájania sa a vzájomnej pomoci namiesto krátkozrakého hrania sa na vlastnom piesku," dodal predseda predstavenstva OOCR Alexander Slafkovský.