Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Terchovskí hasiči zasahovali v Tiesňavách po páde skaly do potoka

Ilustračná snímka Foto: TASR - Erika Ďurčová

Podľa prednostu Obecného úradu v Terchovej Františka Kadaša sa skala v Tiesňavách odtrhla zo skalného útvaru nad riekou na pravej strane v smere do Vrátnej.

Terchová 13. novembra (TASR) – Hasiči z Terchovej v okrese Žilina zasahovali v stredu v časti Tiesňavy, kde spadla do potoka skala s rozmermi zhruba 2,5 krát dva metre. TASR o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

"Skala skončila našťastie v potoku. Ale bolo treba preventívne uvoľniť ďalšie skaly a odstrániť ich z brala, vysokého zhruba 40 metrov. Zasahovali hasiči z Terchovej, ale na mieste boli aj zástupcovia Správy ciest, Policajného zboru SR a Horskej záchrannej služby (HZS)," uviedol Kapusniak.

Podľa prednostu Obecného úradu v Terchovej Františka Kadaša sa skala v Tiesňavách odtrhla zo skalného útvaru nad riekou na pravej strane v smere do Vrátnej. "Na cestu spadli len drobnejšie skaly. Skala v potoku zabraňuje jeho toku, takže sa bude musieť upraviť, aby mohol bezpečne pretekať ďalej. S hasičmi sme tlakom vody riešili ďalšie menšie skaly, ktoré tam zostali a boli nebezpečné. HZS ešte preskúma miesta, odkiaľ skala spadla, či tam ešte nie sú ďalšie skaly," dodal Kadaš.