Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Obec Breza si pomáha rozvojovými projektmi s podporou eurofondov

Najnovšie sa pustila do komplexnej rekonštrukcie, modernizácie a rozširovania siete verejného osvetlenia.

Breza 4. júna (TASR) – Samospráva hornooravskej obce Breza v okrese Námestovo si v poslednom období pomohla celou sériou rôznych rozvojových projektov s podporou eurofondov. Najnovšie sa pustila do komplexnej rekonštrukcie, modernizácie a rozširovania siete verejného osvetlenia.

"Za uplynulých 12 rokov je to už náš siedmy väčší či menší projekt. Nenávratné finančné príspevky sme využili na revitalizáciu verejných priestranstiev, školských objektov, zmenu palivovej základne kotolne, vybudovanie zberného dvora či prístavby na futbalovom ihrisku," spresnil pre TASR starosta Ladislav Matejčík.

Obec sa podľa neho zapojila do každého operačného programu, ktorý sa dotýkal jej aktuálnych potrieb. "Aj keď sme niekedy neuspeli hneď na prvý pokus, upravený projekt sme posunuli do ďalšieho kola. Keby bol pružnejšie nastavený proces verejného obstarávania, mnoho vecí by sa dalo spraviť oveľa rýchlejšie," pokračoval.

"Potrebovali by sme vynoviť cesty, no to má zmysel až po dobudovaní kanalizácie. Hoci tadiaľto vedie hlavný zberač, keďže nemáme 2000 obyvateľov, vyzerá to tak, že ani v nasledujúcich rokoch nebudeme mať nárok na priamu podporu, no pokúsime sa to riešiť aspoň po etapách s pomocou Environmentálneho fondu," dodal starosta Brezy.