Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Žilinský kraj

NDS upozorňuje na úplnú uzáveru tunela Horelica v Čadci

Diaľničný tunel na Čadca - Horelica, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Počas uzávery sa vykoná aj servis technologických zariadení v tuneli, údržba cesty, odlučovača ropných látok, protihlukových stien, obnova náterov a oprava vozovky cesty I/11A.

Čadca 2. augusta (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje vodičov na mimoriadnu úplnú uzáveru tunela Horelica v Čadci a prípojných komunikácií na ceste I/11A od 22.00 h v piatok 9. augusta do 22.00 h v nedeľu 25. augusta. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

"Dôvodom úplnej uzávery je okrem iného doplnenie, výmena a servis prenosného dopravného značenia a dopravných zariadení pre riadenie dopravy cez tunel Horelica, osadenie stožiarov pre nové zariadenia, čistenie tunelového ostenia, chodníkov, vozovky, kanalizácie a ostatných súčastí," uviedla Michalová.

Doplnila, že počas uzávery sa vykoná aj servis technologických zariadení v tuneli, údržba cesty I/11A, odlučovača ropných látok, protihlukových stien, obnova náterov a oprava vozovky cesty I/11A. "Doprava bude presmerovaná v smere Čadca - Žilina pred tunelom z cesty I/11A na I/11B s pokračovaním po I/11 až po jej prepojenie s cestou I/11A," dodala hovorkyňa NDS.