Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Michalský jarmok ponúkol ľudovú muziku, trhy aj bábkové divadlo

Na snímke návštevníci Michalského jarmoku v Múzeu slovenskej dediny v Martine 29. septembra 2019. Foto: TASR

Na návštevníkov čakali aj rôzne kratochvíle – dobové hry ako chodenie na chodúľoch, skákanie vo vreci či kolky, zastaviť sa mohli aj v dobovom fotoateliéri.

Martin 29. septembra (TASR) – Ukážky techník remeselníkov a výrobcov, bábkové divadlo, flašinet či ľudovú muziku ponúkol nedeľňajší Michalský jarmok v Múzeu slovenskej dediny Slovenského národného múzea v Martine.

Podľa organizátorky podujatia Tatiany Kadlecovej si návštevníci môžu vybrať z bohatej trhovej ponuky džemov, sušeného ovocia, včelích produktov, tradičného pečiva či výrobkov zo salaša. K dispozícii je 76 predajných stánkov. Remeselníci a ľudoví výrobcovia ponúkajú drevené a prútené výrobky, hlinený riad, textilné produkty či medovníky. Cennou radou pomôžu aj bylinkári a korenári v sprievode ľudovej hudby Podhradská muzika.



„Na jarmokoch v minulosti nesmeli chýbať kočovní komedianti a bábkari, našich návštevníkov zabáva bábkové divadlo Tyjátr. K prechádzke po jarmoku neodmysliteľne patrí aj melódia flašinetu jeho principála Ivana Gontka,“ načrtla Kadlecová.

Pre návštevníkov pripravili aj rôzne kratochvíle – dobové hry ako chodenie na chodúľoch, skákanie vo vreci či kolky, zastaviť sa mohli aj v dobovom fotoateliéri. „Radovánky spríjemní posedenie pri jedle a pití v krčme z Oravskej Polhory,“ priblížila organizátorka. Podujatie finančne podporil Žilinský samosprávny kraj.