Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Žilinský kraj

LIPTOVSKÝ HRÁDOK: Radnica chce obmedziť prevádzku hazardných hier

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Štefan Puškáš

Vedenie mesta chce čo najskôr pripraviť a prijať účinné obmedzujúce opatrenia.

Liptovský Hrádok 13. septembra (TASR) – Vedenie liptovskohrádockej radnice chce do konca tohto roka podrobne zmonitorovať a zhodnotiť situáciu v súvislosti s prevádzkovaním hazardných hier a predovšetkým výherných automatov, aby mohlo čo najskôr pripraviť a prijať účinné obmedzujúce opatrenia.

„Už dlhšiu dobu sa nám jasne ukazuje, že tam, kde sú herne, sa často vyskytujú problémy s dodržiavaním poriadku na verejných priestranstvách, lebo patologickí hráči často kombinujú svoju chorobnú vášeň s alkoholom. Neraz musia pri ich vyčíňaní zasahovať policajti,“ zdôraznil primátor Branislav Tréger.

Niektorí ľudia podľa neho akoby strácali súdnosť, keď si myslia, že si život uľahčia hazardom. „Opak je pravdou, postupne upadajú do ešte ťažšej situácie. Sociálne dávky minú za pár dní v hracích automatoch. Neobstojí protiargument, že si ich nájdu niekde inde. Takíto ľudia by nemali mať vôbec prístup k takýmto pokušeniam,“ prízvukoval.

„Hoci približne 30.000 eur vo forme odvodov z hazardných hier nie je pre našu mestskú pokladnicu zanedbateľný príjem, sme ochotní sa ho zriecť, ak to pomôže ľuďom s nepríjemnou hráčskou závislosťou, ich trápiacim sa rodinám a verejnému poriadku. Určite to za to stojí,“ dodal pre TASR primátor Liptovského Hrádku.