Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Žilinský kraj

Policajti zachránili život 65-ročného muža, ktorý skočil do Váhu

Ilustračná snímka Foto: TASR - Henrich Mišovič

Muž policajtom tvrdil, že utiekol z nemocnice a chce spáchať samovraždu.

Liptovský Mikuláš 17. augusta (TASR) - Život 65-ročného muža, ktorý chcel spáchať samovraždu, zachránili v sobotu (13.8.) v Liptovskom Mikuláši policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline. TASR o tom dnes informoval hovorca KR PZ Radko Moravčík.

"Počas hliadkovania spozorovali policajti okolo 15.00 h na Palúčanskom moste v Liptovskom Mikuláši osoby, ktoré na hliadku kývali. Policajti ihneď zastavili a od občanov zistili, že pod mostom v rieke Váh sa topí neznáma osoba. Všetci traja členovia hliadky okamžite konali a utekali jej na pomoc," uviedol Moravčík.

Podľa jeho ďalších slov topiaca osoba bola hornou časťou tela pod vodou a vôbec sa nehýbala. Keď ju policajti z rieky Váh vytiahli na breh, bola pri vedomí, avšak dezorientovaná. Muž policajtom tvrdil, že utiekol z nemocnice a chce spáchať samovraždu. "Opakovane sa snažil policajtom vytrhnúť a chcel sa dostať do vody," dodal žilinský krajský policajný hovorca. Policajti s mužom komunikovali až do príchodu zdravotníkov. Na miesto prišla aj hliadka mestskej polície.