Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Do Dolného Kubína prichádza nový investor, postupne vznikne 30 miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Skúšobná prevádzka by mala byť podľa primátora spustená začiatkom budúceho roka.

Dolný Kubín 21. októbra (TASR) - Jeden z najväčších zamestnávateľov na území mesta Dolný Kubín, spoločnosť Miba Sinter Slovakia, s.r.o., privádza do mesta nemeckú firmu Härterei Technotherm, ktorá tu plánuje založiť slovenskú pobočku. Prácu vo firme by malo nájsť postupne 30 zamestnancov.

"Pôjde o najnovšie strojárske technológie, vykonávané na moderných výrobných zariadeniach. Pre mesto je veľmi dôležité, aby si udržalo mladých vzdelaných ľudí, tí sú zárukou jeho budúcnosti. Moja vďaka preto patrí všetkým zamestnávateľom, ktorí na území mesta pôsobia,“ uviedol pre TASR primátor mesta Roman Matejov.

V súčasnosti podľa zistení TASR prebieha príprava haly, ktorú si firma Technotherm prenajala od spoločnosti Miba Sinter Slovakia, na osadenie strojného zariadenia. "Skúšobná prevádzka by mala byť spustená začiatkom budúceho roka, približne od polovice roku 2016 sa začne so samotnou výrobou, kalením kovových súčiastok," dodal Matejov.

Spoločnosť Härterei Technotherm podniká v automobilovom priemysle už 27 rokov. Do Dolného Kubína prinesie novú technológiu tvrdenia ocele.