Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Žilinskí bábkoherci sa predstavia v Slovinsku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Predstavenie Škaredé káčatko je pouličnou inscenáciou pre deti od päť rokov.

Žilina 13. augusta (TASR) - Herci Bábkového divadla Žilina (BDŽ) sa v sobotu 18. augusta predstavia s inscenáciou Škaredé káčatko na 29. ročníku medzinárodného bábkového festivalu Poletni lutkovni pristan v Bábkovom divadle Maribor – Auditorium. TASR o tom informovala dramaturgička BDŽ Petra Štorcelová.

"Žilinských bábkarov čaká v čase divadelných prázdnin hosťovanie v Maribore. Festival Poletni lutkovni pristan sa koná každoročne v auguste a prináša to najlepšie z domova i zo sveta v podobe inscenácií pre deti i dospelých, ako aj workshopy či výstavy. Pravidelne ho navštevujú tisíce návštevníkov nielen zo Slovinska," uviedla Štorcelová.

Predstavenie Škaredé káčatko je podľa nej pouličnou inscenáciou pre deti od päť rokov. "Vznikla na motívy svetoznámej rovnomennej rozprávky slávneho dánskeho dramatika H. Ch. Andersena, v réžii Šimona Spišáka. Je ideálnou voľbou, pretože spája celosvetovo známy rozprávkový titul s veľkou dávkou interaktivity a hravosti. Dotýka sa tiež tém ako hlúposť, bezcitnosť a nedostatok empatie či tolerancie. Poukazuje na to, aké je byť iný, akú váhu majú slová a ako môžeme svojím konaním ovplyvňovať život ľuďom okolo nás," doplnila dramaturgička BDŽ.

Hosťovanie BDŽ na festivale podporil Fond na podporu umenia.