Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nitrania podporili behom svoje zdravie, ale aj výskum rakoviny

Foto: Katarína Bačová/TASR

Svätoplukovo námestie v Nitre zaplavili modré tričká, ale aj množstvo dobrovoľníkov, ktorí pomáhali pri organizácii charitatívneho podujatia Tesco beh pre život 2012

Nitra 29. mája (TASR) - Štafeta Tesco behu pre život sa v sobotu 26. mája dostala aj do Nitry. Takmer 2000 ľudí sa zapojilo do charitatívnej akcie na podporu boja proti rakovine. 

Už po piatykrát sa ľudia spojili, aby podporili ušľachtilý cieľ. Tento rok ide o kúpu prístroja v hodnote 85.000 eur. Vďaka nemu by sa výskum rakoviny, a teda a jej liečba, mali posunúť o krok vpred. V Nitre prispelo 1825 štartujúcich, medzi ktorými nechýbali mladí, starí, mamičky s kočíkmi, alebo psíčkari so svojimi miláčikmi. Svätoplukovo námestie zaplavili modré tričká, ale aj množstvo dobrovoľníkov, ktorí pomáhali pri organizácii.
Foto: Katarína Bačová/TASR

Nechýbali ani nitrianski patróni herečka Eva Pavlíková a riaditeľ Divadla Andreja Bagara (DAB) Ján Grešo, či primátor Nitry Jozef Dvonč a viceprimátor Štefan Štefek.  Presne o jedenástej hodine symbolickým výstrelom primátor odštartoval bežcov, ktorí sa z námestia prebehli do nitrianskeho parku Sihoť a späť.
Foto: Katarína Bačová/TASR
Trasa merala okolo štyroch kilometrov,  prví prišli do cieľa asi po 15 minútach, menej zdatným to trvalo o čosi viac. Do trištvrte hodiny to však zvládli všetci. Podstatné je, že aj vďaka štedrým Nitranom sú organizátori bližšie ku kúpe už spomínaného prístroja.
Ak sa chcete aj vy zapojiť do Behu pre život, príďte 9. júna na Mierové námestie v Trenčíne. Ak sa však na beh necítite, prispieť sa dá aj kúpou reklamných produktov, či rovno na účet Nadácie Výskum rakoviny. Potrebné informácie nájdete na webovej stránke behprezivot.sk.       

Katarína Bačová, Gymnázium Golianova, Nitra