Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Moderné zdravotníctvo ukáže riešenia, ktoré môžu zlepšiť jeho kondíciu

Konferencia Moderné zdravotníctvo Foto: Datalan

Konferencia Moderné zdravotníctvo ukáže riešenia, ktoré môžu zlepšiť jeho kondíciu.

Jasná 5. novembra (OTS) - Odhaľovanie anomálií v predpisovaní liekov pomocou umelej inteligencie, digitálna výroba implantátov, novinky v oblasti telemedicíny. Ale aj aktuálne výzvy v podobe stratifikácie nemocníc, či prechodu na vykazovanie podľa DRG. Tieto a ďalšie zaujímavé a prioritné témy budú obsahom odbornej konferencie Moderné zdravotníctvo, ktorá sa koná 7. novembra v Jasnej a na ktorú prijala pozvanie viac než stovka zástupcov slovenských nemocníc.

Hostia konferencie sa dozvedia, ako vďaka moderným a dostupným nástrojom zlepšiť zdravotnú starostlivosť, zmodernizovať služby pacientom a zefektívniť svoju prácu. Pri plnení tohto cieľa im môžu pomôcť napríklad nové mobilné riešenia, strojové učenie, využitie behaviorálnych intervencií, ale aj nová generácia nemocničného informačného systému ORDINIS©.

K dispozícii budú aj najnovšie čísla, ktoré prezradia, v akom stave je zavádzanie ezdravia na Slovensku. K projektu elektronizácie sa vyjadrí zástupca NCZI. Ľudia z Ministerstva zdravotníctva SR zas povedia viac k stratifikácii nemocníc, a predstavitelia zdravotných poisťovní sa budú venovať akútnej téme financovania zdravotníckych zariadení.

Konferencia Modrené zdravotníctvo bude i tento rok výbornou príležitosťou zoznámiť sa s najnovšími technologickými novinkami a konkrétnymi nástrojmi a možnosťami pre poskytovateľov zdravotných služieb. No prinesie aj možnosť otvárať témy, diskutovať a hľadať odpovede na otázky, ktoré sú pre zdravotných pracovníkov v súčasnosti prioritné,“ približuje Dušan Polóny, riaditeľ pre segment zdravotníctvo v spoločnosti DATALAN, ktorá konferenciu organizuje.

Viac informácií o programe, kompletnú agendu a spíkrov nájdete na www.modernezdravotnictvo.sk

V rámci programu aktívne vystúpia zástupcovia MZ SR, Úradu vlády SR, ÚPVII, NCZI, ÚDZS, Asociácie nemocníc Slovenska, lekárskych komôr a poisťovní VšZP, Dôvera a Union.

Partnermi konferencie Moderné zdravotníctvo 2019 sú technologickí lídri IBM, Hewlett Packard Enterprise, Hewlett Packard, DELL, SAMSUNG, TechData a EPSON.