Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

ZRÁŽKA AUTOBUSOV V PRAHE: Desiatky zranených, v jednom sa viezli deti

Zrážka autobusov v Prahe. Foto: ZZS HMP

Pražská záchranka vyhlásila tzv. traumaplán - ako vždy pri väčšom počte zranených.

Praha 4. decembra (TASR) - Českí záchranári zasahovali v stredu dopoludnia v pražskej štvrti Chodov pri nehode dvoch autobusov; v jednom z nich cestovali deti. Podľa prvých informácií bolo na mieste niekoľko desiatok zranených. Záchranári nakoniec ošetrili 18 ľudí, z toho 13 detí. Napísal to spravodajský server Novinky.cz.

K zrážke autobusov došlo na ulici Roztylská blízko križovatky s Jarníkovou. Pražská záchranka vyhlásila tzv. traumaplán - ako vždy pri väčšom počte zranených.

Záchranná služba neskôr spresnila bilanciu nehody: záchranári ošetrili na mieste celkovo 18 pacientov - päť dospelých so stredne ťažkým zranením a zvyšok ľahko zranených detí vo veku okolo štyri roky.

Išlo prevažne o pomliaždeniny. Jednu ženu s úrazom hlavy previezli do nemocnice letecky, uviedla hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová.

Cesta zostala po nehode uzatvorená. Polícia prípad vyšetruje, ale podľa prvých zistení autobus mestskej hromadnej dopravy narazil zozadu do autobusu s deťmi, ktorý stál na mieste.

Český denník Právo napísal, že išlo o deti z materskej školy, ktoré boli údajne na ceste na výlet. Polícia postupne oznamuje nehodu ich rodičom a o deti sa zatiaľ starajú psychológovia, dodali Novinky.cz.