Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V troskách domu zničeného výbuchom našli dve telá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Predpokladá sa, že nájdenými obeťami sú sedemročné dievča a jeho 42-ročný otec, ktorí v tomto dome žili spolu s ďalšími obyvateľmi.

Mníchov 20. mája (TASR) - Bezvládne telá dvoch ľudí našli zasahujúce zložky v troskách obytného domu v bavorskej obci Rettenbach am Auerberg, ktorý sa zrútil v nedeľu predpoludním v dôsledku výbuchu. Tlačová agentúra DPA to uviedla v pondelok s odvolaním sa na vyjadrenie polície.

Predpokladá sa, že nájdenými obeťami sú sedemročné dievča a jeho 42-ročný otec, ktorí v tomto dome žili spolu s ďalšími obyvateľmi. Ešte v nedeľu našli v troskách 39-ročnú matku dievčaťa, ktorá explóziu prežila s ťažkými zraneniami. V súvislosti s týmto prípadom neboli nahlásené ako nezvestné žiadne ďalšie osoby.

Výbuch, ktorého príčina je stále nejasná, zničil celú trojposchodovú budovu. Na mieste zasahovali stovky záchranárov vrátane špecialistov s cvičenými psami a kamerovou sondou. Približne 50 z nich pracovalo aj počas noci, keď bolo zborenisko osvetlené reflektormi.

Polícia sa spočiatku obávala, že v troskách môže byť zasypaných až sedem ľudí, čo bol počet nahlásených obyvateľov. Ďalšie dve deti spomínaného páru však neboli v čase výbuchu doma. Namiesto druhého, bezdetného páru zase v skutočnosti žila na tomto mieste len jedna žena, ktorá bola v danej chvíli takisto mimo domova.