Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V nemeckom meste Friedberg inštalovali semafory s podobizňou Elvisa

Na snímke červená a zelená svetelná signalizácia, ktoré na semafore zobrazuje postava zosnulého kultového amerického speváka Elvisa Presleyho v nemeckom meste Friedberg, ktoré sa nachádza pri Frankfurte 6. decembra 2018. Presley slúžil vo Friedbergu ako vojak v období od októbra 1958 do marca 1960. Foto: TASR/AP

Ľudí čakajúcich na priechode stráži červená silueta kráľa rokenrolu v póze za mikrofónom, zatiaľ čo zelená ukazuje hudobníka v jeho známej tanečnej kreácii.

Berlín 6. decembra (TASR) - Úrady v nemeckom meste Friedberg pri Frankfurte nad Mohanom nechali inštalovať na troch priechodoch pre chodcov špeciálne semafory, ktoré zobrazujú ikonického amerického rokenrolového speváka Elvisa Presleyho. Informovala o tom vo štvrtok televízna stanica Deutsche Welle.

Semafory sa nachádzajú na Námestí Elvisa Presleyho (Elvis Presley-Platz). Ľudí čakajúcich na priechode "stráži" červená silueta "kráľa rokenrolu" v póze za mikrofónom, zatiaľ čo zelené signalizačné zariadenie ukazuje hudobníka v jeho známej tanečnej kreácii, keď na pódiu rytmicky pohojdával bokmi a kolenami.

Účelom inštalácie je prilákať viac turistov do Friedbergu. Mesto s približne 28.000 obyvateľmi má silnú spojitosť s Elvisom Presleym, ktorý tu od októbra 1958 do marca 1960 slúžil ako vojak americkej armády. Žil v neďalekom meste Bad Nauheim a zoznámil sa tu aj so svojou budúcou manželkou Priscillou.

Obe mestá sa usilujú zachovať spomienku na jedného zo zakladateľov rokenrolu, ktorý zomrel v roku 1977 ako 42-ročný. Kým Friedberg v stredu rozsvietil nové tematické semafory, Bad Nauheim pravidelne usporadúva hudobné podujatie "European Elvis Festival" a plánuje odhaliť spevákovi aj bronzovú sochu.