Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku obmedzili dopravu kamiónov pre protest dopravcov v SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Blokovanie hraničných priechodov slovenskými autodopravcami spôsobilo 13. januára významnejšie zápchy na niektorých maďarsko-slovenských hraničných priechodoch.

Budapešť 28. januára (TASR) - V severomaďarskej Novohradskej župe museli v utorok obmedziť jazdu kamiónov cez maďarsko-slovenské hraničné priechody Parassapuszta a Balassagyarmat pre protest slovenských autodopravcov. Informovala o tom agentúra MTI.

Hovorkyňa župnej polície Éva Nagyová pre MTI spresnila, že obmedzenia pre vozidlá s hmotnosťou nad 3,5 tony platia až do odvolania.

Blokovanie hraničných priechodov slovenskými autodopravcami spôsobilo 13. januára významnejšie zápchy na niektorých maďarsko-slovenských hraničných priechodoch. Prakticky na celom úseku rýchlostnej cesty M15, ktorá vedie od západnej diaľnice M1 k slovenským hraniciam v Röszke, stáli nákladné autá. Protest vtedy ovplyvnil aj nákladnú dopravu na diaľnici M1 vedúcej z Budapešti k rakúskym hraniciam v Hegyeshalome, kde sa miestami vytvoril rad čakajúcich kamiónov dlhý jeden až dva kilometre.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach