Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Budapešti po 66 rokoch otvárajú národný štadión

Na archívnej snímke Viktor Orbán Foto: TASR/AP

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, ktorý je známym priaznivcom futbalu, uviedol, že takto rozsiahla a významná investícia sa zrealizuje zhruba raz za sto rokov.

Budapešť 15. novembra (TASR) - V Budapešti sa v piatok očakávajú problémy v doprave v súvislosti s večerným slávnostným otvorením nového multifunčného Štadióna Ferenca Puskása.

Internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) uviedlo, že nový národný futbalový štadión otvárajú v Budapešti opäť po 66 rokoch. Architekti v ňom ponechali viacero prvkov pôvodného Népstadiónu.

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, ktorý je známym priaznivcom futbalu, uviedol, že takto rozsiahla a významná investícia sa zrealizuje zhruba raz za sto rokov. Dopravu v hlavnom meste v piatok podvečer ochromí otvárací priateľský futbalový zápas Maďarsko-Uruguaj. Kapacita nového štadióna je 67.155 návštevníkov, pričom lístky na piatkový zápas sa veľmi rýchlo vypredali.

Polícia avizovala, že od 15.00 h až do 23.00 h uzatvorí viaceré okolité cesty a ulice a obmedzí parkovanie prakticky počas celého piatka.

Budapeštiansky dopravný podnik BKK i železnice MÁV upravili a posilnili viaceré spoje.