Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský prezident by sa mal na budúci týždeň stretnúť s Trumpom

Volodymyr Zelenskyj, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Jeho stretnutie so šéfom Bieleho domu prichádza v čase, keď sa opätovne zintenzívnilo diplomatické úsilie s cieľom ukončiť konflikt v Donbase.

Kyjev 20. septembra (TASR) - Nový ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by sa mal na budúci týždeň v New Yorku stretnúť so svojím americkým náprotivkom Donaldom Trumpom. Malo by ísť o prvé stretnutie lídrov oboch krajín od Zelenského májovej inaugurácie. S odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinskej vlády o tom informovali agentúry AFP a Ukrinform.

Zelenskyj navštívi Spojené štáty pri príležitosti zasadnutia Valného zhromaždenia OSN v dňoch 23. až 26. septembra. AFP v tejto súvislosti upozorňuje na skutočnosť, že jeho stretnutie so šéfom Bieleho domu prichádza v čase, keď sa opätovne zintenzívnilo diplomatické úsilie s cieľom ukončiť konflikt v Donbase.

Zelenskyj taktiež počas svojej návštevy New Yorku vystúpi s príhovorom počas všeobecnej rozpravy 74. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN a zúčastniť by sa mal aj na summite, týkajúcom sa tzv. cieľov udržateľného rozvoja (SDG), píše Ukrinform.