Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Ukrajinci, ktorých v Nemecku dobodal Rus, boli podľa Kyjeva vojaci

Na snímke kvety a ukrajinská vlajka v obchodnom centre v meste Murnau v Nemecku 28. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Obete mali 23 a 36 rokov a žili v meste Garmisch-Partenkirchen. Obaja podľahli utŕženým zraneniam; starší z mužov priamo na mieste a mladší neskôr, po prevoze do nemocnice.

Kyjev/Mníchov 29. apríla (TASR) - Dvaja Ukrajinci, ktorých v sobotu v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko na smrť dobodal údajne ruský občan, boli podľa vyjadrenia Kyjeva príslušníkmi ukrajinských ozbrojených síl. Informuje o tom v pondelok agentúra DPA citujúc zo správ ukrajinských médií.

Obaja Ukrajinci sa podľa týchto zdrojov v Nemecku pomocou rehabilitácií zotavovali zo zranení, ktoré utrpeli vo vojne.

Ukrajinskí diplomati v Nemecku dostali medzičasom od ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu nariadené, aby na prípad osobitne dohliadli a udržiavali kontakt s nemeckými bezpečnostnými orgánmi. Cieľom je zaistiť, aby bol páchateľ náležite potrestaný.

Dvaja Ukrajinci boli v sobotu večer na smrť dobodaní v priestoroch nákupného centra v meste Murnau v Hornom Bavorsku. Krátko nato zadržala polícia podozrivého 57-ročného Rusa. Kuleba sa polícii podľa ukrajinských médií za zadržanie poďakoval.

Obete mali 23 a 36 rokov a žili v meste Garmisch-Partenkirchen. Obaja podľahli utŕženým zraneniam; starší z mužov priamo na mieste a mladší neskôr, po prevoze do nemocnice.

Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by útok súvisel s vojnou na Ukrajine, ktorú 24. februára rozpútalo Rusko. Podľa zistení z doterajšieho vyšetrovania sa traja muži zrejme navzájom poznali, informoval policajný hovorca.