Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Salvini bude po Veľkej noci čeliť hlasovaniu o nedôvere

Na snímke taliansky vicepremiér Matteo Salvini v Ríme 23. marca 2024. Foto: TASR/AP

Návrh v dolnej komore parlamentu predložila opozícia pre väzby Salviniho strany Lega (Liga) na vládnu stranu Jednotné Rusko prezidenta Vladimira Putina.

Rím 27. marca (TASR) – Taliansky vicepremiér a minister dopravy Matteo Salvini bude 3. až 4. apríla čeliť hlasovaniu o nedôvere. V stredu o tom informovali zástupcovia talianskej opozície. TASR informuje na základe správy agentúry ANSA.

Návrh v dolnej komore parlamentu predložila opozícia pre väzby Salviniho strany Lega (Liga) na vládnu stranu Jednotné Rusko prezidenta Vladimira Putina. Návrh centristickej strany Azione podporilo aj populistické Hnutie piatich hviezd (M5S), stredo-ľavá Demokratická strana (PD) a menšie ľavicové strany.

Salvini čelí kritike, že odmieta obviniť Putina zo smrti opozičného lídra Alexeja Navaľného v trestaneckej kolónii na Sibíri. Jeho strana Liga tiež údajne neprerušila styk s Putinovým Jednotným Ruskom. Salvini tiež vyhlásil, že Rusi urobili správny krok, keď opätovne zvolili Putina za prezidenta.

"(Liga) je stále proputinovská, no z politického kalkulu už nie tak otvorene ako v minulosti," vyhlásil bývalý minister priemyslu Carlo Calenda (Azione).