Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, odviezli ju do nemocnice

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Budapešť 29. apríla (TASR) - Vážne poranenia spôsobila v pondelok v severomaďarskej obci Bőny šiestačka svojej spolužiačke, ktorú bodla nožom do chrbta v oblasti srdca. Záchranári ju v kritickom stave previezli vrtuľníkom do nemocnice v Győri, kde ju lekári operovali a teraz sa nachádza v stabilizovanom stave. S odvolaním sa na server telex.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Polícia Rábsko-mošonsko-šopronskej stolice na tlačovej konferencii popoludní uviedla, že 12-ročná útočníčka po vyučovacej hodine bodla spolužiačku 20 centimetrov dlhým nožom do chrbta, následne ho vytiahla a hodila na zem.

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici. V čase incidentu už väčšina žiakov nebola v triede.

Polícia potvrdila, že dievča si viedlo zoznam mien svojich spolužiakov. Tých, ktorých sa žiačka chystala zabiť, mala označených červenou farbou.

Útočníčka je podľa predstaviteľky stoličnej polície Ágnes Nagyovej dobrou žiačkou a tichým dieťaťom. Motív činu preveruje polícia v rámci trestného konania, ktoré vzhľadom na vek dieťaťa prebieha za prítomnosti zákonných zástupcov.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)