Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Polícia zverejnila mená Vietnamcov, ktorých telá sa našli v kamióne

Na leteckej snímke forenzní experti vyšetrujú na mieste nálezu tridsaťdeviatich osôb vo vnútri nákladného auta v priemyselnom parku 23. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. Foto: TASR/AP

Medzi obeťami bolo aj desať tínedžerov, pričom dvaja chlapci mali len 15 rokov.

Londýn 8. novembra (TASR) - Britská polícia zverejnila v piatok mená 39 vietnamských občanov, ktorých telá sa koncom októbra našli v návese kamióna v priemyselnom parku v anglickom grófstve Essex. Informovala o tom agentúra AFP.

Medzi obeťami bolo aj desať tínedžerov, pričom dvaja chlapci mali len 15 rokov. Mnohé z obetí pochádzali z tej istej vietnamskej provincie.

Telá 31 mužov a ôsmich žien objavili 23. októbra nadránom v kontajnerovom návese kamióna v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays ležiacom v anglickom grófstve Essex.

Vodiča kamióna, 25-ročného Mauricea Robinsona zo Severného Írska, obvinili zo 39-násobného zabitia, zo sprisahania s cieľom obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania s cieľom napomáhať nelegálnej migrácii a z tzv. prania špinavých peňazí.

V Írsku zadržiavajú druhého podozrivého muža, ktorého čaká vydanie a je obvinený zo zabitia, obchodovania s ľuďmi a z trestného činu súvisiaceho s nelegálnym prisťahovalectvom.