Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Odsúdenú Holanďanku, po ktorej pátrali Francúzi,zadržali v Düsseldorfe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V roku 2014 francúzski colníci zadržali pri kontrole ženu s nemalým množstvom drog ukrytých v dutinách pri kolesách jej motorového vozidla.

Düsseldorf 18. októbra (TASR) - Pre 39-ročnú Holanďanku, ktorá v stredu smerovala z nemeckého Düsseldorfu letecky do Amsterdamu a odtiaľ chcela cestovať do Libérie, sa stali osudnou kozmetické produkty v príručnej batožine.

Spolkoví policajti sa totiž na základe prítomnosti rôznych vodičiek rozhodli pre detailné preverenie ženy a zistili, že je na ňu vydaný platný zatykač francúzskych orgánov pre podozrenie z prechovávania a obchodovania s narkotikami.

O prípade informoval internetový server express.de.

Ako vysvitlo, v roku 2014 francúzski colníci zadržali pri kontrole ženu s nemalým množstvom drog ukrytých v dutinách pri kolesách jej motorového vozidla.

Väčšie množstvo omamných látok našli orgány aj pri domovej prehliadke v bydlisku ženy v marci 2015.

Súd vo francúzskom Nancy poslal ženu potom v roku 2016 na štyri roky za mreže a zaviazal ju uhradiť colný trest vo výške 190.000 eur. Navyše jej na desať rokov zakázal vstup na francúzske územie.

Holanďanka však na výkon trestu nenastúpila a doteraz sa mu vyhýbala, čo však kontrola na letisku v nemeckom meste zrejme ukončila.