Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

M. Lajčák poslal sústrastný telegram českému ministrovi T. Petříčkovi

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Informáciu o požiari v jednom z českých domovov dôchodcov prijal minister s hlbokým zármutkom.

Bratislava 19. januára (TASR) - Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smer-SD) poslal ministrovi zahraničných vecí ČR Tomášovi Petříčkovi sústrastný telegram v súvislosti s nedeľným požiarom v domove pre osoby so zdravotným postihnutím v západočeskom meste Vejprty v okrese Chomutov. TASR o tom informoval tlačový odbor ministerstva.

Informáciu o požiari v jednom z českých domovov dôchodcov prijal minister s hlbokým zármutkom. "Je to o to smutnejšie, že miestom tragédie sa stalo zariadenie, ktoré poskytuje ochranu a starostlivosť pre najzraniteľnejších členov spoločnosti. Túto nešťastnú udalosť vnímam o to citlivejšie, že iba nedávno to bol taktiež požiar, ktorý po výbuchu plynu viedol k tragédii v bytovom dome v Prešove," píše Lajčák v telegrame. Minister v ňom zároveň vyjadril úprimnú sústrasť.

Požiar vypukol v nedeľu krátko pred piatou hodinou. Zahynulo osem ľudí, zhruba 30 ďalších utrpelo zranenia. Na mieste zasahovalo sedem zdravotníckych posádok vrátane dvoch nemeckých - Vejprty ležia na hraniciach s Nemeckom. Pre nepriaznivé počasie nemohol vzlietnuť záchranársky vrtuľník z Prahy. Polícia prípad vyšetruje ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.