Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Kapelu zadržali v Rusku počas koncertu kvôli nacistickým symbolom

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

V súvislosti s obvineniami ide zvyčajne o priestupok, za ktorý hrozí pokuta alebo krátkodobé administratívne zadržanie.

Moskva 28. apríla (TASR) - Troch členov známej ruskej metalovej skupiny Korrozia Metalla zadržala v sobotu večer uprostred koncertu polícia a obvinila ich zo zobrazovania zakázaných "nacistických symbolov", uviedli tamojšie úrady. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Traja členovia kapely vo veku 19, 42 a 57 rokov sú obvinení "z propagovania alebo verejného vystavovania nacistických doplnkov alebo symbolov", spresnili policajné zdroje v meste Nižnyj Novgorod na západe Ruska. Zadržali nich počas koncertu v hudobnom klube práve v tomto meste, spresňuje AFP.

V súvislosti s obvineniami ide zvyčajne o priestupok, za ktorý hrozí pokuta alebo krátkodobé administratívne zadržanie.

Polícia ďalej uviedla, že zhabala tričká a knihy "zobrazujúce zakázané symboly". Líderka kapely Marija Rounovová pre ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS povedala, že ide o "staré slovanské symboly".

Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach je vidieť bezpečnostné zložky, ktoré vtrhli do koncertnej sály a nútili divákov, aby si ľahli na zem.

Odkedy Rusko pred viac ako dvoma rokmi vojensky napadlo Ukrajinu, Moskva zintenzívnila zásahy voči disentu čo sa týka slobody prejavu, konštatuje AFP.