Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

V nominácii na Atléta roka 2018 aj Kipchoge a Mayer

Na snímke kenský bežec Eliud Kipchoge. Foto: TASR/AP

Medzi ženami je v nominácii, ktorú zverejnili už v pondelok, napríklad európska šprintérska kráľovná Dina Asherová-Smithová z Veľkej Británie.

Paríž 20. novembra (TASR) - Kenský maratónec Eliud Kipchoge a francúzsky desaťbojár Kevin Mayer doplnili nomináciu na Atléta roka 2018 Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). Držitelia svetových rekordov vo svojich disciplínach skompletizovali päticu ašpirantov na prestížne ocenenie.

V nominácii sú aj halový majster sveta na 60 m Christian Coleman z USA, svetový šampión v skoku o žrdi Švéd Armand Duplantis a víťaz behu na 400 m cez prekážky na Ázijských hrách Abderrahman Samba z Kataru. Informovala o tom agentúra AFP.

Medzi ženami sú v nominácii, ktorú zverejnili už v pondelok európska šprintérska kráľovná Dina Asherová-Smithová z Veľkej Británie či africká šampiónka v behu na 3000 m cez prekážky Beatrice Chepkoechová. O prestížny titul sa uchádza tiež belgická sedembojárka Nafissatou Thiamová, kolumbijská skokanka do diaľky Caterine Ibarguenová a bahamská šprintérka Shaunae Millerová-Uiboová.

Atléta roka 2018 vyhlásia 4. decembra v Monaku.