Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Atletika

Thompsonová-Herahová ukončila spoluprácu s trénerkou Osbournovou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Suma, ktorú si vypýtala, bola veľmi vysoká a nemala záujem o tom diskutovať. Nemali sme na výber a začali sme hľadať niekoho iného," uviedol manažment Thompsonovej-Herahovej.

Kingston 16. novembra (TASR) - Jamajská šprintérka Elaine Thompsonová-Herahová ukončila spoluprácu s trénerkou Shanikie Osbournovou. K tomuto kroku pristúpila len osem mesiacov pred budúcoročnou olympiádou, kde obhajuje zlato na 100 a 200 metrov. Svoje rozhodnutie odôvodnila prehnanými finančnými požiadavkami Osbournovej.

"Suma, ktorú si vypýtala, bola veľmi vysoká a nemala záujem o tom diskutovať. Nemali sme na výber a začali sme hľadať niekoho iného," uviedol manažment Thompsonovej-Herahovej pre agentúru AFP.

Tridsaťjedenročná Jamajčanka má celkovo päť zlatých olympijských medailí a na 100 metrov je druhá najrýchlejšia žena v histórii časom 10,54 sekundy. Lepší dosiahla len Florence Griffithová-Joynerová (10,49 s) na OH 1988. Jej uplynulú sezónu poznačili zranenia a na augustových MS v Budapešti sa nepredstavila v individuálnej súťaži.