Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

Bývalého bežca Pistoriusa podmienečne prepustia 5. januára

Príslušníci K-9 sa zhromažďujú pri vchode do väznice Atteridgeville, kde je zadržiavaný Oscar Pistorius, pred pojednávaním o podmienečnom prepustení v Pretórii v Južnej Afrike v piatok 24. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Paralympijský šampión sa dostane na slobodu po takmer 11 rokoch po vražde svojej priateľky Reevy Steenkampovej.

Johannesburg 24. novembra (TASR) - Bývalého juhoafrického bežca Oscara Pistoriusa podmienečne prepustia, z väzenia sa dostane 5. januára. Paralympijský šampión sa dostane na slobodu po takmer 11 rokoch po vražde svojej priateľky Reevy Steenkampovej.

Pistorius ju zastrelil na Valentína v roku 2013 cez dvere kúpeľne. Neskôr tvrdil, že si ju pomýlil s vlamačom. Juhoafrický sú ho v roku 2016 odsúdil na 13 rokov väzenia.

Tridsaťsedemročný paralympionik využil svoju druhú šancu na podmienečné prepustenie v priebehu ôsmich mesiacov, v marci mu ju súd zamietol. Matka zavraždenej ženy vyslovila hnev nad rozhodnutím súdu a novinárom povedala: "Skutočne sa pominuli jeho problémy s návalom hnevom vo väzení?" Dodala, že sa obáva o bezpečnosť akejkoľvek ženy, ktorá teraz príde s Pistoriusom do kontaktu.