Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Atletika

Olympijský víťaz Jacobs ukončil spoluprácu s trénerom Camossim

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úradujúci olympijský víťaz v behu na 100 metrov to uviedol v rozhovore pre taliansky denník Gazzetta Dello Sport.

Rím 19. septembra (TASR) - Taliansky šprintér Marcell Jacobs ukončil necelý rok pred OH 2024 v Paríži spoluprácu s trénerom Paolom Camossim. Úradujúci olympijský víťaz v behu na 100 metrov to uviedol v rozhovore pre taliansky denník Gazzetta Dello Sport.

Dvadsaťosemročný atlét bude vo Francúzsku obhajovať zlato aj v štafete na 4x100 m. "Písali sme taliansku a svetovú atletickú históriu, ale život má rôzne etapy a my sme sa rozhodli, že je čas ísť vlastnou cestou. Uvedomil som si, že musím úplne zmeniť veci. Chcem nájsť atlétov, ktorí so mnou budú trénovať a predovšetkým mi pomôžu s náročnejšou zimnou prípravou," uviedol Jacobs podľa agentúry AFP.

S Camossim, bývalým halovým majstrom sveta v trojskoku, prešiel Jacobs v roku 2019 zo skoku do diaľky na šprint. V máji 2021 sa mu len ako druhému Talianovi podarilo prekonať 10-sekundovú hranicu na 100 m. Odvtedy sa stal halovým majstrom sveta na 60 m a majstrom Európy na 100 m napriek tomu, že uplynulé dve sezóny ho brzdili časté svalové problémy.

Zároveň dodal, že sa ešte nerozhodol pre nového trénera, ale opustí Rím, kde doteraz pôsobil: "Zvažujem všetky možnosti. Mám veľa nápadov, ale musím ich zrealizovať. Je to nový začiatok, aby som znovu objavil Marcella z Tokia."